Sautēti redīsi
foto: Shutterstock
Sautēti redīsi
Uzkodas
2025. gada 5. aprīlī, 10:00

Sautēti redīsi

Šķiet, pats pirmais pavasara dārzenis, ko sējam laukā un redzam uz galda, ir redīss. Un nebūt nav tā, ka redīsa vienīgā sūtība ir salāti, – tas ir pilntiesīgs dārzenis ar pietiekami plašā, izmantošanas iespējām. Varbūt šopavasar pamēģini ko jaunu? - Šo ēdienu vari pasniegt kā piedevu galvenajam ēdienam vai izmantot kā sviestmaižu sastāvdaļu.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Redīsus nomazgā, nogriez tiem astītes un zaļo kātiņa daļu. Pārgriez uz pusēm.

2

Liec pannā sviestu, izkausē to un ieber redīsu pusītes. Mazliet apcep, tad samazini karstumu, pārsedz pannu ar vāku un sutini 20 minūtes, līdz redīsi mīksti, bet vēl nav zaudējuši savu struktūru.

3

Pieber nedaudz sāls un pielej citrona sulu. Pasniedz siltus.