Rudzu un dateļu maize
Rudzu un dateļu maize
Uzkodas
2025. gada 24. martā, 10:00

Rudzu un dateļu maize

Salda maizīte, kas itin labi var aizstāt kūku. Lieliska ar liepziedu tēju, kakao vai kafiju. Pēc šīs receptes iznāks 2 klaipiņi.

Pagatavošana

180 min2 porcijas
1

Rūpīgi ar nazi sakapā dateles.

2

Ūdenī liec medu un maisi, līdz tas ir izkusis, tad pievieno sauso raugu un atstāj uz 10–15 minūtēm.

3

Lielā bļodā iesijā un sajauc visus miltus un sāli. Pievieno ūdenī izšķīdušo raugu un mīci, līdz iegūsti lipīgu mīklu.

4

Uz darba virsmas uzkaisi miltus, uzliec mīklu un rūpīgi mīci 5–10 minūtes, līdz mīklu ir viegli savelt bumbā.

5

Ietauko lielu bļodu ar eļļu, liec tajā mīklas bumbu, pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi. Liec bļodu ar mīklu siltā vietā un ļauj rūgt aptuveni stundu.

6

Izņem no bļodas mīklu, liec uz iemiltotās darba virsmas un vēlreiz ātri samīci. Pēc tam iemīci mīklā sakapātās dateles.

7

Cepamplāti, kurā ieklāts cepampapīrs, viegli pārkaisi ar miltiem. Sadali mīklu divās daļās, no katras savel kukulīti, liec uz plāts pēc iespējas tālāk vienu no otra. Ar asu nazi pāris reižu iegriez katra kukulīša augšpusē. Ļauj rūgt vēl stundu.

8

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 (elektrisko) vai 200 (gāzes) grādiem. Liec maizes kukulīšus krāsnī un cep 30 minūtes.