Sviestmaize ar cepeti
foto: Shutterstock
Sviestmaize ar cepeti
Uzkodas
2025. gada 20. februārī, 10:00

Sviestmaize ar cepeti

0

Gudri saimniekojot, ledusskapī neaizstāvēsies maltīšu pārpalikumi, ko pēc kāda laika vienkārši izmet. Vārītus kartupeļus nākamajā dienā vari pārvērst gardos plācenīšos, no iepriekšējās dienas dārzeņiem vari pagatavot krēmzupu, bet cepeti ielikt sātīgā sviestmaizē. Starp citu, šādas maizes sanāk tik gardas, ka nākamreiz cepetim speciāli izvēlēsies nedaudz lielāku gabalu, lai gaļas pietiktu arī maizēm.

Pagatavošana

10 min2 porcijas
1

Maizes šķēles pavisam nedaudz apzied ar sviestu no abām pusēm un ātri apcep uz pannas. Uz divām maizes rikām liec cepeti.

2

Krūzē sajauc majonēzi ar tomātu pastu un sinepēm. Bagātīgi uzsmērē uz gaļas.

3

Liec uz cepeša sieru un gurķa šķēles. Papildini ar salātiem un nosedz ar otru maizes riku.

4

Sviestmaizi līdz pusei cieši ietin cepampapīrā, lai būtu vieglāk ēst.