Cepts lavašs ar spinātiem un sēnēm
Cepts lavašs ar spinātiem un sēnēm
Uzkodas
2025. gada 13. janvārī, 12:00

Cepts lavašs ar spinātiem un sēnēm

Ineses Dāvidsones, vēdiskās astroloģes, akadēmiķes, pavārgrāmatas "151 garšīgas dzīves recepte" autores recepte. Ideāla recepte, kas Dāvidsonu mājās garšo gan lieliem, gan maziem. Inesei ļoti patīk, ka šādi pagatavotus lavašus var ērti paņemt līdzi piknikā vai iepakot vīram uz darbu pusdienām. Katru lavašu var papildināt ar cepta tofu šķēlīti – tad kumoss būs bagātīgāks. Šādi pagatavots lavašs ir gards gan silts, gan atdzisis līdz istabas temperatūrai.

Pagatavošana

15 min6 porcijas
1

Sagriez šampinjonus šķēlītēs, ķiploku un sīpolu sakapā.

2

Uz pannas apcep šampinjonus, ķiplokus, sīpolus, pēc garšas pieber sāli, kūpinātās paprikas pulveri un melnos piparus. Cep tik ilgi, līdz šampinjoni ir tavā iecienītākajā gatavības pakāpē.

3

Beigās pieber spinātu lapiņas un ātri nošokē ar karstumu.

4

Liec pildījumu uz vienas lavaša ripas pusītes, otru pusi pārloki pāri.

5

Liec lavašu uz pannas un apcep.