foto: Shutterstock
Uzkodas
2024. gada 7. jūnijā, 12:00

Skābeņu un spinātu pesto

Pavasaris daudz maina mūsu paradumos – gan ģērbšanās stilā, gan pastaigu maršrutos, gan ēšanas un dzeršanas niķos. Iespējams, tāpēc, ka esam noilgojušies zaļuma. Iespējams, tāpēc, ka organisms pieprasa vitamīnus, un tieši zaļumi ir lielākais pavasara kārums. Brīnišķīgs veids, kā saēsties pirmos pavasara zaļumus, ir pesto – mērce ar daudzpusīgu pielietojumu. Pesto pagatavošanai īsti likumu nav – ortodoksāli ēdāji, protams, iebildīs, bet, galvenais, lai mērce pašam garšo un papildina maltīti. Kamēr bazilika stādiņi uz palodzes vēl tikai aug, izmanto citas dabas mātes bagātības. Ja skābeņu skābums ir par asu, pievieno karotīti kļavu (vai cita) sīrupa.

Pagatavošana

1

Skābenēm un spinātiem noplūc kātiņus (tos var izmantot zupai vai mērcei). Liec visu traukā un sablendē līdz tīkamai konsistencei.