Asinsdesa ābolā
foto: Shutterstock
Asinsdesa ābolā
Uzkodas
2025. gada 10. septembrī, 10:00

Asinsdesa ābolā

Anglijā asinsdesas dēvē par melno pudiņu, to pārsvarā bauda brokastīs un pasniedz kopā ar ceptām sēnēm, krējumu un svaigi ceptu maizi. Variācijas asinsdesu pagatavošanā ir daudz - tās cep, sautē, ēd karstas, bet daži tieši pretēji, tās kraukšķina aukstas un bez jebkādām piedevām. Šajā receptē asinsdesa tiek ievietota ābolā.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Ābolus nomazgā un izgriez vidu. Asinsdesas saspaidi ar dakšu vai sagriez smalkāk. Sīpolus sagriez plānās ripiņās un apcep kopā ar asinsdesu un bekonu. Plūmes izmērcē, sagriez sīkāk. Visu sajauc kopā, pievieno pēc garšas sāli un piparus.

2

Ābolus liec ietaukotā, karstumizturīgā traukā un piepildi ar sagatavoto masu. Cep sakarsētā krāsnī 180 grādos apmēram 30 minūtes.