foto: Shutterstock
Uzkodas
2024. gada 6. maijā, 14:00

Pavasara rullīši ar vistas un dārzeņu pildījumu

Āzijas virtuvē pavasara rullīšus lielākoties pasniedz kā uzkodu vai priekšēdienu. Sevišķi iecienīti tie ir ķīniešu Jaungada svinībās – svētkos par godu pavasara sākumam, tāpēc šajā laikā tos pilda galvenokārt ar svaigiem dārzeņiem. Pildījumi var būt visdažādākie: der gan gaļa, gan zivis, gan augļi. Tradicionāli rullīšus strauji apcep prāvā eļļas daudzumā vokpannā. Ja gribas liesāku un kraukšķīgāku variantu, var cept arī cepeškrāsnī.

Pagatavošana

1

Plūmju biezeni sakul ar terijaki mērci, laima sulu un miziņām.

2

Fileju sagriez smalkās strēmelītēs.

3

Pannā sakarsē sezama eļļu, ieliec gaļu un cep 1–2 minūtes. Pārkaisi ar sāli, pipariem un kariju.

4

Iemaisi burkānus un vēl kādu minūti pacep.

5

Mīklas plāksnes liec uz galda citu citai blakus. Sadali pildījumu tā, lai sanāk katrai plāksnei vienādi. Liec plāksnes vidū, galus aizloki ciet un saritini. Maliņas apzied ar ūdeni un cieši saspied kopā.

6

Dziļā pannā sakarsē eļļu un apcep rullīšus kraukšķīgus. Pasniedz ar mērci, kurā pamērcēt.