Nav nemaz jāgaida līdz jūlijam - sāc mazsālīto gurķīšu sezonu jau šodien!
foto: Shutterstock
Nav nemaz jāgaida līdz jūlijam - sāc mazsālīto gurķīšu sezonu jau šodien!
Uzkodas
2024. gada 11. maijā, 10:00

Ātrie mazsālītie gurķīši

Esi noilgojies pēc svaigiem mazsālītajiem gurķīšiem? Pagājušā gada marinēto gurķu burkas pagrabā var pagaidīt – ja vēlies īpašu kārumu, palutini sevi ar šo svaigo delikatesi. Un nav jāgaida dienām ilgi - pie mazsālītiem gurķīšiem var tikt stundas vai divu laikā.

Pagatavošana

1

Gurķiem nogriez galiņus un sagriez gareniski. Var ņemt arī negrieztus, taču tad sālīšanas process būs ilgāks.

2

Ieliec tos maisiņā, ieber sāli, cukuru, sasmalcinātas dilles, ķiplokus.

3

Maisiņu labi sakrati un atstāj istabas temperatūrā.

4

Jau pēc stundas tev būs mazsālīti gurķīši. Lai labi garšo!