foto: Shutterstock
Uz pannas apcep mazos gabaliņos sagriezto šķiņķi, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Noliec to uz virtuves dvieļa atdzist, lai notek liekā eļļa.
Uz pannas izkausē sviestu, maisot pievieno miltus. Pacep 2-3 minūtes. Pamazām pievieno pienu karstu pienu. Maisi līdz izveidojas bieza mērce. Ļauj, lai mērce uzmet burbuli un pavāri vēl 1 minūti.
Noņem pannu no uguns. Mērcē iemaisi apcepto šķiņķi un sadrupinātu sieru. Ļauj lai mērce pilnībā atdziest.
Kad masa atdzisusi un kļuvusi stingrāka, veido mazas bumbiņas. Padoms! Lai mīkla neliptu pie rokām un kroketes izdotos apaļas, rokas viegli samitrini. Izveidotās bumbiņas kārto uz cepampapīra un liec saldētavā uz 3-4 stundām vai visu nakti.
Sagatavo trīs trauciņus, vienā ieber miltus, otrā sakultas olas un trešajā – rīvmaizi. Katru bumbiņu apviļā miltos, tad olā, visbeidzot rīvmaizē.
Katliņā vai dziļā pannā ielej eļļu. Kroketes liec uzkarsētajā eļļā un cep zeltaini brūnas no abām pusēm. Noliec tās uz virtuves dvieļa atdzist, lai notek liekā eļļa. Pasniedz siltas ar krējum vai majonēzes mērci.