Turku zirņu uzkoda
foto: Shutterstock
Turku zirņu uzkoda
Uzkodas
2025. gada 25. janvārī, 10:00

Turku zirņu uzkoda

Vieglāk par vieglu! Ja nepārspīlē ar sāls un pikantu garšvielu pievienošanu, tas iznāk veselīgs našķis, ko grauzt saldumu vietā, skatoties TV. Iesakām eksperimentēt ar garšvielām, labi iederēsies kumīns, dažādu zaļumu maisījumi, citronpipari.

Pagatavošana

25 min
1

Izmērcētus, izvārītus un atdzesētus turku zirņus nokās, nosusini. Sagatavo savai garšai tīkamu garšvielu maisījumu, piemēram, paprikas pulveri sajauc ar čili pipariem un sāli.

2

Zirņus nedaudz apviļā eļļā un garšvielu maisījumā. Liec karstā cepeškrāsnī (180–200 grādos) uz cepamā papīra un cep apmēram 20 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Atdzesē un kraukšķini.