Uzkodas
2024. gada 5. novembrī, 10:00

Marinēta melone desertam un gaļas ēdieniem

Šādi marinētas melones vienlīdz labi garšo vienas pašas, desertā ar saldējumu, ar dažādiem krēmiem un arī kā piedeva sāļiem ēdieniem – šķiņķim, ceptai gaļai, cepetim, zivij. Nav paredzēta ilgai uzglabāšanai, taču pirms likšanas galdā ieteicams ļaut vismaz diennakti iemarinēties.

Pagatavošana

1

Katlā uzvāri ūdeni ar cukuru un uz lēnas uguns turpini vārīt 5 minūtes.

2

Ingveru nomizo un smalki sakapā. Laimam nomizo plānu miziņu (1 cm platās strēmelītēs), pēc tam laimu pārgriez uz pusēm un izspied sulu. Piparmētrām noplūc lapiņas.

3

Ingveru, laima sulu un piparmētras pievieno sīrupam un atdzesē.

4

Meloni pārgriez uz pusēm, izņem sēklas, nomizo un sagriez 1 cm biezās šķēlēs vai arī gabaliņos.

5

Iepildi burkās, pārlej ar sīrupu un aizvāko. Uzglabā ledusskapī.