foto: Shutterstock
Uzkodas
2024. gada 15. jūnijā, 10:00

Liellopa aknu pastēte

Mājās gatavojot pastēti, liellopa un arī cūku aknas uz mirkli jāiegremdē karstā ūdenī, lai vieglāk varētu dabūt nost plēvītes. Pēc tam šo lopu aknas mēdz mērcēt pienā, lai garša kļūtu maigāka. Gludākas tekstūras iegūšanai aknas kopā ar citiem produktiem vairākas reizes samaļ gaļasmašīnā. Protams, var arī blendēt, taču pieredzējuši pastēšu meistari apgalvo, ka garšīgāka tomēr esot gaļasmašīnā (parastajā, ne elektriskajā) maltā. Izsmalcinātākam aromātam mēdz pievienot portvīnu vai citu aromātisku alkoholu. Recepti piedāvā žurnāls "100 Labi Padomi".

Pagatavošana

1

Aknas uz pāris stundām iemērc pienā, pēc tam nosusini un sagriez šķēlītēs. Speķi sagriez gabaliņos.

2

Burkānus un sīpolus nomizo un sarīvē.

3

Pannā karsē speķi. Tiklīdz tas mazliet pakusis, pievieno dārzeņus un viegli apcep.

4

Pievieno aknas un arī apcep. Pārkaisi sāli un piparus.

5

Samal gaļasmašīnā 2–3 reizes. Pielej pienu un pievieno sviestu, un saputo.

6

Pildi nelielos trauciņos un izrotā ar zaļumiem.