Tadžīnu uzsildīt uz lēnas uguns, uzkarsējot tajā eļļu.
foto: PantherMedia / Mariusz Prusaczyk
Tadžīnu uzsildīt uz lēnas uguns, uzkarsējot tajā eļļu.
Tadžīnas receptes
2023. gada 25. novembrī, 09:33

Tadžīna ar balto amūru

Baltais amūrs - karpu dzimtas zivs. Ja garšo šāda veida zivis, šo tadžīnu jāpagatavo noteikti!

Pagatavošana

50 min3 porcijas
1

Balto amūru nozvīņot, izķidāt un nogriezt galvu. Zivi sagriezt gabalos un ierīvēt ar sāli un pipariem.

2

Tadžīnu uzsildīt uz lēnas uguns, uzkarsējot tajā eļļu. Apcept sagrieztus sīpolus un burkānus. Pievienot sasmalcinātus tomātus ar visu sulu, sagrieztu čili piparu, sagrieztus marinētu gurķus, sakapātus pētersīļus un sakārtot pa virsu zivs gabalus. Pa virsu salikt olīvas un salītus citronus. Pēc nepieciešamības pieliet ūdeni.

Padoms. Ja jums nav "pareizie" sālīti citroni, tad tos ļoti viegli uztaisīt "uz ātro" - citronu kārtīgi nomazgā un sagriež šķēlītēs, saliek burkā, ik pa brīdim pārkaisot ar sāli (sālim jābūt pietiekami daudz), aizskrūvē vāku un atstāj uz 3-4 stundām, ik pa brīdim burku sakratot.

Tadžīnai uzlikt vāku un sautēt uz mērenas uguns apmēram 35-40 minūtes.

3

Klāt tadžīnai var pasniegt mīkstu baltmaizi.