OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tadžīnas receptes
2023. gada 16. septembrī, 15:58

Jērgaļas tadžīna ar olīvām un zaļajām pupiņām

Šo tadžīnu iesakām pasniegt ar Cabernet Sauvignon vai Syrah sarkanvīnu. Sarkanvīna piesātinātais aromāts neitralizēs eksotiskā ēdiena garšvielas. Ēdiena gatavošanas beigās pievienotais koriandrs ļaus ēdienu veiksmīgāk pieskaņot vīnam ar izteiktu garšaugu aromātu.

Pagatavošana

6 porcijas
1

Tadžīnas traukā uzkarsē eļļu, kur apcep ķiplokus un sīpolus. Pievieno garam-masalu, čili un ingveru un cep apm. 2-3 min., lai tikai parādās smarža. Noregulē mazāku uguni. Liek jēra gaļu, kārtīgi visu samaisa un cep 2-3 min.

2

Pievieno tomātu pastu, dārzeņu sulu, olīvas, buljonu, rozīnes un medu. Visu uzvāra uz vidējas uguns. Uzliek tadžīnas vāku, ielej spicītē ūdeni un sutina apm. 1 st., kamēr gaļa ir gatava. Jēra gaļas sautējumam pievieno zaļās pupiņas, apmaisa un sutina vēl apm. 10-15 min.

3

Pasniedz ar vārītiem rīsiem vai kuskusu un smalki sakapātām koriandra lapiņām.