foto: Shutterstock
Tadžīnas receptes
2022. gada 26. februārī, 12:00

Tadžīna ar vistu un burkāniem

Tadžina ir trauks, kuru ērti paņemt līdzi izbraucienā pie dabas krūts un iekurot nelielu ugunskuru pagatavot garšīgu maltīti sev un draugiem. Piedāvājam vienu tradicionālu tadžīnas recepti.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Tadžīnas apakšā uzkarsēt eļļu un apcept tajā vistas šķiņķīšus līdz tie kļūst zeltaini. Pievienot smalki sagrieztu sīpolu un rīvētu ingvera sakni un cept visu vēl 3-4 min. Pievienot 1 gl. ūdens, medu, kurkumu, sagrieztus burkānus un sāli pēc garšas. Apsegt ar vāku un gatavot uz lēnas uguns apm. 45 min.

2

Gatavu tadžīnu pasniedz ar vārītiem rīsiem vai kuskusu.