foto: Shutterstock
Saldumi
2020. gada 26. maijā, 14:00

Pašu gatavotas šokolādes konfektes

Gatavojot šīs konfektes jāņem vērā - kakao pulverim jābūt tīram, bez piejaukumiem. Kakao pulveris ar pienu vai cukuru nederēs. Rieksta vietā var izmantot ķirsi vai aprikozi, plūmes gabaliņu. Ja izmanto žāvētu ogu vai augli, to ieteicams izmērcēt rumā vai konjakā. No dotajām izejvielām sanāks 16 konfektes.

Pagatavošana

1

Cepumus sasmalcina blenderī. Šokolādi kopā ar sviestu izkausē ūdens peldē, samaisa ar cepumiem, pievieno rumu, kakao un kārtīgi sajauc.

2

No šokolādes masas uztaisa plācenīšus, vidū ieliek riekstu un saveļ bumbiņu.

3

Apviļā konfektes kakao un liek leduskapī uz 30 minūtēm. Izņem no ledusskapja un apviļā vēlreiz.