Saldumi
2024. gada 22. maijā, 12:00

Šokolādes un piparmētru biezenis

Ļoti spēcinošs, salds deserts. Klasiskajā variantā šokolādi samaisi ar saputotu krējumu, taču vari arī pasniegt biezeni un putukrējumu atsevišķi.

Pagatavošana

15 min4 porcijas
1

Karsta ūdens peldē sakarsē 4 ēdk. krējuma kopā ar piparmētrām. Pievieno sadrupinātu šokolādi un maisot izkausē. Trauku izņem no ūdens un nedaudz atdzesē.

2

Atlikušo krējumu viegli saputo tā, lai tas nav pavisam stingrs. Ja vēlies, pievieno dažus pilienus piparmētru esences vai sīrupa.

3

Saputoto krējumu iecilā šokolādes biezenī un vismaz uz 3 stundām novieto vēsumā. Pirms pa-sniegšanas izrotā ar piparmētru lapiņām.