Saldumi
2024. gada 15. jūlijā, 10:00

Jāņogu trifle ar šokolādi

Trifle ir angļu virtuvei raksturīgs deserts, kas sastāv no vairākām kārtām: olu dzeltenuma, cukura un piena krēma, ogām un augļiem vai ievārījuma, biskvīta un putukrējuma. Biskvītu turklāt mēdz samitrināt ar alkoholu. Šim desertam ir sena vēsture, laika gaitā sastāvdaļas, saprotams, mainījušās, un mūsdienīgā versija radusies 18. gadsimta vidū. Savukārt globalizācijas laikmetā pavāri šo saldēdienu gatavo no visa, kas vien pieejams, taču ievērojot kārtu principu.

Pagatavošana

25 min4 porcijas
1

Krējumu ar cukuru sakul vieglās putās un samaisi ar biezpienu.

2

Bezē un riekstus rupji sadrupini.

3

Šokolādi sadrupini un kopā ar sviestu izkausē karsta ūdens peldē.

4

Deserta trauciņos ber ogas un riekstus, virsū – bezē cepumus.

5

Virsū liec pusi biezpiena krēma un pārlej ar kausēto šokolādi.

6

Pašā virsū atkal liec krēmu un izrotā ar ogām.