Rudenīgie ziedkāpostu un turku zirņu salāti
foto: Shutterstock
Rudenīgie ziedkāpostu un turku zirņu salāti
Salāti
2025. gada 4. novembrī, 12:00

Rudenīgie ziedkāpostu un turku zirņu salāti

Bijušās pedagoģes, rakstnieces un kulinārijas entuziastes Irēnas Ivčenko recepte.

Pagatavošana

1

Ziedkāpostu sadali nelielās rozetēs un liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Ber uz plāts arī mandeles, turku zirņus, dzērvenes.

2

Trauciņā ielej olīveļļu, pieber visas garšvielas un kārtīgi izmaisi. Lej iegūto eļļu uz plāts satura un kārtīgi samaisi.

3

Cep 160 grādu temperatūrā, līdz ziedkāposti mīksti. Labi garšo gan silti, gan auksti.