
Sajauc visas marinādes sastāvdaļas un no visām pusēm apviļā tajā vistas fileju. Liec uz 3 stundām ledusskapī. Izvāri burkānus.
Fileju nosusini un iepriekš sakarsētā pannā apcep zeltaini brūnu. Uzkarsē buljonu un uzlej filejai. Uzliec vāku, pagaidi, lai sāk virst, samazini uguni un turpini sautēt 15–20 minūtes. Noņem no pannas un atdzesē.
Cieto sieru un olas sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves. Vistas fileju sagriez pēc iespējas smalkāk.
Visas sastāvdaļas ber bļodā, pieber maltos melnos piparus un pieliec majonēzi. Samaisi. Salātiem jābūt stingriem. Pagaršo! Ja nepieciešams, pieliec sāli un atkal samaisi.
Izvārītus, atdzesētus, nomizotus burkānus sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves. Ieliec marlē un viegli nospied lieko sulu.
Uz neliela pārtikas plēves gabaliņa uzliec pikucīti burkānu masas un saplacini, vidū liec salātu pildījumu un ar pārtikas plēves palīdzību izveido kā mandarīnu. Kārto uz šķīvja un dekorē ar mazu lauru lapu.
Ideja Salātiem var pievienot iepriekš sagatavotus valriekstus – pietiks ar 50 gramiem. Aplej valriekstus ar verdošu ūdeni un ļauj mirkt 2 stundas, nokās un tekošā ūdenī noskalo, smalki sakapā. Šādi valrieksti nebūs rūgti un būs mīksti. Olīvu cienītāji katram mandarīnam viducī var ielikt zaļo olīvu.