foto: Shutterstock
Salāti
2024. gada 7. maijā, 10:00

Kartupeļu un šķiņķa salāti

Vispiemērotākais šai receptei ir ar alkšņa malku kūpināts cauraudzītis, bet derēs jebkura iecienīta gaļa, bekons vai pat desas gabaliņš.

Pagatavošana

60 min5 porcijas
1

Kartupeļus novāri ar visu mizu gatavus. Nomizo, sagriez biezās ripās.

2

Pannā apcep bekonu. Pievieno sinepju sēklas, miltus, cukuru, sāli, piparus un karsē vienu minūti.

3

Sajauc etiķi ar 150 ml ūdens un Dižonas sinepēm. Lej pannā un intensīvi maisi, lai nesaiet kunkuļos. Pagaršo; ja nepieciešams pievieno sāli vai vēl cukuru.

4

Liec pannā sagrieztos kartupeļus un saudzīgi maisi, lai mērce tos vienmērīgi pārklātu un tie izsiltu. Iejauc lociņus. Pasniedz karstu.