Publicitātes foto
Publicitātes foto
Salāti
2024. gada 24. augustā, 10:00

Ziedkāpostu salāti ar olu un bekonu

Ja tev garšo klasiskie vācu kartupeļu salāti, tad noteikti garšos arī šie! Recepti iesaka eksperti no Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA), kas Latvijā un Lietuvā īsteno kustību “Olas ir spēks!”.

Pagatavošana

30 min6 porcijas
1

Ziedkāpostu tvaicē vai vāri – svarīgi, lai tas nebūtu pārāk mīksts, citādi salātu vietā būs biezenis!

2

Bekonu sagriez nelielos gabaliņos un uz lēnas uguns apcep pannā bez taukvielām. Kad gaļa kļuvusi brūna un kraukšķīga, to noņem no pannas un uzliec uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, ļaujot tam uzsūkt lieko taukumu.

3

Visas sastāvdaļas (ieskaitot mērcei paredzētās) liec lielā bļodā, samaisi un liec vēsumā, ļaujot garšām savilkties pāris stundas.

4

Pirms pasniegšanas pārkaisi ar svaigām dillēm un šķipsnu maltas paprikas.