foto: Shutterstock
Salāti
2024. gada 18. jūnijā, 10:00

Pikantās zemenes ar vītinātu šķiņķi

Ja vītinātā šķiņķa šķēles ir pabiezas, saplucini vai sagriez mazākos gabaliņos.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Mazā katliņā uz lēnas uguns uzvāri etiķi ar medu un atdzesē.

2

Zemenes pārgriez uz pusēm vai sagriez četrās daļās un ieber lielā bļodā.

3

Bazilikam noplūc lapiņas un sagriez smalkās strēmelēs, pēc tam iecilā zemenēs.

4

Sieru saēvelē plānās plēksnēs.

5

Zemenes ar baziliku liec uz liela šķīvja, kārto virsū šķiņķa šķēles un siera plēksnes.

6

Apslaki ar etiķa un medus mērci, pārkaisi ar sāli un pipariem.