foto: unsplash.com
Zivs fileju sagriez nelielos gabaliņos, liec bļodā, pārkaisi ar sāli un drusciņu cukura un aplej ar etiķi. Saudzīgi samaisi, pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliec ledusskapī uz 10–12 stundām.
Nomizo burkānus, sīpolus un ķiplokus. Sīpolus pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlītēs, burkānus un gurķus sagriez salmiņos.
Pannā sakarsē eļļu un viegli apcep sīpolus, burkānus un caur spiedi izspiestus ķiplokus.
Apceptos dārzeņus pievieno zivij, uzmanīgi samaisi un atstāj, lai atdziest.
Iemaisi gurķus un sojas mērci. Vēlreiz uz pāris stundām ievieto ledusskapī.
Pārkaisi ar pipariem un sakapātajiem zaļumiem, izrotā ar citrona daiviņām.