foto: Shutterstock
Salāti
2024. gada 8. jūlijā, 12:00

Pikantie gurķu salāti

Gurķi ir ēdami jau tad, kad pēc marinādes pārliešanas tie ir atdzisuši, taču tos var marinēt vairākas stundas, pat diennakti – tad tie būs vēl garšīgāki.

Pagatavošana

1

Gurķus rūpīgi nomazgā un nogriez galus. Ņem ļoti asu nazi un ik pa centimetram iegriez ieslīpi dziļas svītras katrā gurķī tā, lai apakšā tas vēl turētos kopā.

2

Liec gurķus dziļā bļodā vai katlā un pārkaisi ar 5 tējk. sāls. Uzliec vāku un vairākas reizes kārtīgi sakrati. Atstāj, lai gurķi sulojas.

3

Sezama sēklas ieber sausā pannā un viegli apgrauzdē.

4

Ķiplokus smalki sakapā vai izspied caur spiedi un samaisi ar sezamu, papriku un čili mērci.

5

Pannā sakarsē eļļu, noņem no uguns un iejauc ķiploku maisījumu. Raugies, lai eļļas un garšvielu maisījums būtu pašķidrs.

6

Ar rokām izspied no gurķiem lieko šķidrumu. Liec gurķus bļodā un pārlej ar eļļas un garšvielu maisījumu.

7

Katlā uzvāri ūdeni. Pievieno sojas mērci, 2 ēdk. sāls, cukuru un etiķi. Pārlej gurķiem.