Salāti
2024. gada 22. augustā, 12:00

Gaileņu un sinepju kartupeļu salāti

Recepte derēs arī ļoti trūcīgos sēņu gados, jo gaileņu vajag maz, taču efekts ir, vai ne?

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Jaunos kartupeļus novāri (rīkojas, kā nu kurš pieradis, – mizu nokasa pirms vai pēc vārīšanas), sagriez daivās. Ātri pagatavo marinādi – sajauc sinepes, medu un apelsīnu sulu. Iejauc marinādi kartupeļos un ļauj, lai ievelkas.

2

Uz karsē pannu, izkausē sviestu un apcep gailenes – ne vairāk kā 5 minūtes (labāk gailenes cept karstā cepeškrāsnī!). Pasāli un sapiparo.

3

Liec šķīvī salātus, pārkaisi ar sīpoliem, tad kartupeļus, gailenes un pārkaisi ar cieto sieru.