Chicken soup with rice rabbit, selective focus.  Shot for a story on homemade, organic, healthy baby foods.
Chicken soup with rice rabbit, selective focus. Shot for a story on homemade, organic, healthy baby foods.
Receptes bērniem
2013. gada 6. martā, 19:13

Vistas zupa ar bento rīsu zaķi

Bento ir japāņu tradicionāls ēdienu noformēšanas veids. Šai tradīcijai Japānā jau vairāk kā 100 gadu. Katru dienu japāņi cītīgi gatavo bento saviem tuviniekiem. Ar dažādu multeņu, pasaku vai komiksu varoņu tēlu atveidojumiem bagātinātu ēdienu bērni iet uz skolu, dodas piknikā vai pat ciemos. Tradicionāli bento gatavo ar rīsiem, zivi vai gaļu un ar vienu vai vairākiem sieru veidiem, vai arī ar marinētiem dārzeņiem. Saņemt dāvanā bento ir uzmanības un cieņas apliecinājums.

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Rīsus novārīt sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, atdzesēt. No vistas šķiņķīšiem izvāra buljonu, pievienojot veselus burkānus, lauru lapu un smaržīgos piparus. Vistu izņem no buljona, atdzesē, atdala no kauliem un sasmalcina. Vienu burkānu sarīvē uz dārzeņu rīves, pievieno vistas gaļu, krējumu un sinepes. Pēc garšas pievieno sāli un samaisa.

2

Uz darba virsmas izklāj pārtikas plēvi. No rīsiem izveido bumbiņu, saplacina un uzliek vistas gaļas pildījumu. Aizlipina malas lai pildījums būtu bumbas iekšpusē. Bumbu ietin pārtikas plēvē un izveido zaķa galvu un ausis. Svarīgi! Strādājot ar rīsiem plēve saglabās rokas tīras un atvieglos figūras veidošanu.
Tieši tāpat veidojam zaķa rumpi. No burkāniem izgriež muti un acis. Tādā pašā veidā izveido vēl trīs zaķus.

3

No atlikušā burkāna izgriež ziediņus. Burkānu ziedus un zaķus liek porcijas šķīvjos, pārlej ar vistas buljonu. Dekorē ar svaigiem diļļu zariņiem.