Sīpolus un ķiplokus sakapā, mazos gabaliņos sagriež arī čili - ja nevēlas, lai gaļa būtu parāk asa, no čili izņem sēkliņas. To visu, pievienojot arī olu un parējās garšvielas, liek klāt maltajai gaļai un kārtīgi samaisa. Dažas reizes masu var pacelt rokās un mest atpakaļ bļodā. Gaļa jāmaisa tik ilgi, līdz tā vairs neplaisā un kļuvusi viendabīga un stingra. Pēc tam no gaļas masas veido garenas desiņas (10-15cm). Rokas ik pa laikam jāapslaka ar ūdeni, lai gaļa tām neliptu klāt. Kad desiņas gatavas, tās uzdur uz koka iesmiņiem un cep grilā uz karstām oglēm (var izmantot arī plīti iekštelpās un cept uz pannas). Gaļa gatava,kad,tai iedurot,tek ārā caurspīdīga sula.
Kad gaļa atdzisusi, tai piešķir pelīšu veidolu,austiņu vietā ieliek burkānu šķēlītes, astīti veido no koka iesmiņiem, vai zobu balstāmajiem