OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pupas & graudi
2023. gada 6. oktobrī, 21:28

Risoto ar Parmezānu

0

Risoto ir rīsu pagatavošanas tehnoloģija, kas raksturīga vienīgi Itālijai. Rezultātā tiem jābūt uzbriedušiem, mīkstiem, bet tomēr nedaudz stingriem. Gatavu risoto pasniedz nekavējoties, to nemēdz uzsildīt vēlreiz.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus līdz tie ir caurspīdīgi. Pievienot rīsus un apcept 3-4 min. (līdz sadzirdat tādu skaņu, it kā plīst stikls). Pievienot vīnu un maisot pavārīt 2-3 min. Pievienot apm. 1 gl. silta buljona un maisot sautēt. Kad masa sabiezē, pievienot vēl 1 gl. buljona. Tā turpināt, kamēr rīsi ir gatavi. Masai jāsanāk mazliet pašķidrai, jo tā vēl sabiezēs, kad uguns jau tiks izslēgts.

2

Noņemt no uguns un iemaisīt sviestu. Sieru sarīvēt, atstājot mazliet dekoram, un pievienot rīsiem. Pievienot sāli, piparus un smalki sakapātus pētersīļus.

3

Pasniedz nekavējoties, pārkaisot ar siera plāksnītēm.