
Grūbas rūpīgi noskalo. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sakapā. Sēnes notīri un sagriez paprāvos gabalos.
Katlā sakarsē 1 ēdk. eļļas. Ieber pusi sīpolu un ķiploku un viegli apsautē.
Pieber grūbas un maisot apcep. Pielej tik daudz karstā buljona, lai pārklātu grūbas. Uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, vāri aptuveni 45 minūtes. Pakāpeniski pielej buljonu – tā, lai grūbas visu laiku atrastos šķidrumā.
Tikmēr pannā sakarsē atlikušo eļļu un viegli apcep pārējos sīpolus un ķiplokus. Pievieno sēnes un cep 7–8 minūtes. Pārkaisi sāli un piparus.
Grūbās iemaisi brūklenes un sautē vēl 5 minūtes. Tad iemaisi rīvēto sieru.
Liec grūbas šķīvī un pasniedz kopā ar ceptajām sēnēm.