Grūbas ar sēnēm
Grūbas ar sēnēm
Pupas & graudi
2025. gada 29. augustā, 12:00

Grūbas ar sēnēm

Ja negribas ilgi stāvēt pie plīts, grūbas vari iepriekš iemērkt. Vēl viens variants – parasto grūbu vietā izmantot pērļu grūbas.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Grūbas rūpīgi noskalo. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sakapā. Sēnes notīri un sagriez paprāvos gabalos.

2

Katlā sakarsē 1 ēdk. eļļas. Ieber pusi sīpolu un ķiploku un viegli apsautē.

3

Pieber grūbas un maisot apcep. Pielej tik daudz karstā buljona, lai pārklātu grūbas. Uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, vāri aptuveni 45 minūtes. Pakāpeniski pielej buljonu – tā, lai grūbas visu laiku atrastos šķidrumā.

4

Tikmēr pannā sakarsē atlikušo eļļu un viegli apcep pārējos sīpolus un ķiplokus. Pievieno sēnes un cep 7–8 minūtes. Pārkaisi sāli un piparus.

5

Grūbās iemaisi brūklenes un sautē vēl 5 minūtes. Tad iemaisi rīvēto sieru.

6

Liec grūbas šķīvī un pasniedz kopā ar ceptajām sēnēm.