foto: No 100 Labi padomi arhīva
Pupas & graudi
2023. gada 23. decembrī, 14:00

Pelēko zirņu salāti

0

Kā pagatavot pelēkos zirņus tā, lai Vecgada pēdējās minūtēs tie nav jāber kupenā (ticējums vēsta, ka zirņus nevar atstāt uz jauno gadu, tad būs daudz asaru)? Māca Daiga Klipa.

Pagatavošana

1

Uzvāri pelēkos zirņus. Papriku, seleriju kātus sagriez nelielos gabaliņos, tomātus – nelielās daiviņās. Sīpolus sīki sakapā.

2

Uz sakarsētas pannas eļļā apcep dārzeņus, pievieno garšvielas. To visu iemaisi pelēkajos zirņos un liec galdā.

3

Ņem vēra: zirņi ir smags ēdiens, tāpēc tos nevajag pasniegt daudz. Tradīciju spēkam un garšu daudzveidībai pietiks ar pāris karotēm šo salātu!