Pupas & graudi
2023. gada 27. septembrī, 20:30

Pelēko zirņu čauders

0

Sākotnēji čauders tika vārīts tikai no zivīm un dažādām jūras veltēm, bet ar laiku par čauderu sāka saukt jebkādu biezu zupu ar miltiem un pienu.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Pelēkos zirņus iemērkt uz nakti un nākamajā dienā izvārīt ar kūpinātām ribiņām. Buljonu nost neliet.

2

Sīpolu smalki sagriezt un apcept pannā ar smalki sakapātām ķiploku daiviņām. Pievienot zirņiem katlā, pārkaisīt ar sāli un pipariem, sarkaniem čili pipariem un kariju un vārīt visu kopā 20-30 min.

3

Kūpinātu sieru sarīvēt un sajaukt kopā ar miltiem. Katlā ar zirņiem pielikt sviestu un pieliet pienu. Pievienot arī siera maisījumu un vārīt tik ilgi, kamēr siers ir pilnībā izkusis.

4

Pasniedz ar lakto mērci, kas ir sajaukts kopā ar zaļumiem un ķiplokiem.