Raugu ar cukuru izšķīdina nelielā ūdens daudzumā. Loti svarīgi ir vispirms ieliet ūdeni un tad tajā izšķīdināt raugu!
Izsijātiem miltiem piebērt sāli, pievieno
izšķīdināto raugu un olīveļļu.
Visu kārtīgi samaisīt. Mīklai jālīp mazliet pie
rokām - kad pievienosiet desu, mīkla vairs nelips.
Salami desas sablendē (var arī smalki sagriezt, bet šajā gadījumā labāk sablendēt), smalki sagriež
rozmarīnu.
Salami masu un sakapāto rozmarīnu pievieno mīklai (apmēram 1 / 4 desas un rozmarīna atlikt) un visu
vēlreiz kārtīgi samīca. Nolikt siltumā,
lai briest ~ 30 minūtes.
Tad izveidojiet fokaču un apklājot ar dvieli
ļaut nostāvēties vēl 30 - 40 minūtes.
Pa virsu izkārtot salami masu un saspiediet mīklas virspusē vīnogas.
Cep iepriekš līdz 230 grādiem uzkarsētā
cepeškrāsnī 15 minūtes.
Pasniedz karstu vai siltu ar dārzeņu salātiem.