foto: Shutterstock
Lej parocīgā kastrolī eļļu un karsē, līdz, iemērcot koka karotes kātu, ap to sarodas burbulīši.
Olu sakul ar cukuru un sāli, pievieno degvīnu un vēlreiz sakul. Iesijā miltus, ielej ūdeni un atkal kārtīgi sakul. Lai izvairītos no kunkuļiem, mīklu labāk kul ar mikseri.
Vispirms uzkarsē formiņu verdošajā eļļā, tad rūpīgi iegremdē mīklā tā, lai substance karstajam metālam pieliptu precīzi līdz malai; līdzko formu iemērksi par dziļu, vēlāk būs grūti noķeksēt gatavo produkciju. Ar mīklu aprauto formu ātri liec eļļā un turi, līdz rozīte izvārās un kļūst trausla. Pirms katras rozītes forma atkal ir jāuzkarsē eļļā. Seko līdzi, lai eļļa visu laiku būtu karsta, taču nevārītos.
Gatavo rozīti liec uz papīra salvetes, lai notecinātu liekās taukvielas. Jau laikus apgādājies ar kādu palīgrīku, piemēram, dakšiņu, ar ko no formas noķeksēt rozīti. Kā nereti konditorejā, forma ir nedaudz jāpiecep, proti, pirmās mīklas rozītes diezin vai sanāks perfektas, taču ar laiku sapratīsi, cik ātri jārīkojas un cik dziļi mīklā jāiegremdē forma.
Gatavās rozītes kārto traukā, kurā pasniegsi, un pārkaisi ar pūdercukuru. Ja gribi, lai tās nezaudē kraukšķīgumu, ilgi netaupi un neturi virtuves garaiņos!