foto: Shutterstock.com
Pīrāgi un pīrādziņi
2024. gada 21. aprīlī, 12:00

Pavasara pīrāgs ar sieru un paipalu olām

Vai pavasarim ir garša?! Daudzi atbildēs, ka tas garšo pēc kļavu un bērzu sulām. Iespējams pēc lakšiem. Taču mēs piedāvājam nogaršot šo maigo un trauslo pīrāgu. Izmēģinot šo recepti, jūs piekritīsiet, tieši šādi garšo pavasaris! ;)

Pagatavošana

50 min4 porcijas
1

Puravu sagriež uz pusēm, izskalo smiltis un sagriež smalkāk. Ķiplokus notīra un sasmalcina. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep tajā puravus un ķiplokus līdz puravi ir mīksti. Pievieno spinātus, cep vēl 1-2 min.

2

Vistas olas sakuļ, pievieno svaigo sieru un Fetaki sieru un sakuļ vēlreiz. Tad iemaisa apceptus puravus ar spinātiem.

3

Karstumizturīgā formā ieklāj četras mīklas loksnes, pa virsu liek 3-4 ēd.k. pildījumu, tad ieklāj atlikušās mīklas loksnes un liek pārējo pildījumu. Ar karoti izveido sešas bedrītēs un katrā iesit pa paipalu olai. Cep 180 grādos apm. 30 min. Pīrāgu atdzesē, sagriež porcijas gabalos un pasniedz.