Pavasara pīrāgs ar sieru un paipalu olām
foto: Shutterstock.com
Pavasara pīrāgs ar sieru un paipalu olām
Pīrāgi un pīrādziņi
2025. gada 7. aprīlī, 10:00

Pavasara pīrāgs ar sieru un paipalu olām

Vai pavasarim ir garša?! Daudzi atbildēs, ka tas garšo pēc kļavu un bērzu sulām. Iespējams, pēc lakšiem. Taču mēs piedāvājam nogaršot šo maigo un trauslo pīrāgu. Izmēģinot šo recepti, tu piekritīsi, ka tieši šādi garšo pavasaris!

Pagatavošana

50 min4 porcijas
1

Puravu sagriez uz pusēm, izskalo smiltis un sagriez smalkāk. Ķiplokus notīri un sasmalcini. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep tajā puravus un ķiplokus, līdz puravi ir mīksti. Pievieno spinātus, cep vēl 1-2 min.

2

Vistas olas sakul, pievieno svaigo sieru un Fetaki sieru un sakul vēlreiz. Tad iemaisi apceptus puravus ar spinātiem.

3

Karstumizturīgā formā ieklāj četras mīklas loksnes, pa virsu liec 3-4 ēd.k. pildījumu, tad ieklāj atlikušās mīklas loksnes un liec pārējo pildījumu. Ar karoti izveido sešas bedrītes un katrā iesit pa paipalu olai. Cep 180 grādos apm. 30 min. Pīrāgu atdzesē, sagriez porcijas gabalos un pasniedz.