foto: Shutterstock.com
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Siltā pienā izšķīdina cukuru un sauso raugu. Atstāj uz 15 min. uzrūgt. Miltus izsijā, pievieno izkausētu sviestu, olu un ieraugu. Mīklu kārtīgi izmīca. Apsedz ar tīru dvieli un noliek siltā vietā uz 1 stundu uzrūgt.
Darba virsmu pārkaisa ar miltiem. Mīklu sadala trijās vienādās daļās. Katru daļu izrullē pēc iespējas plānāk. No mīklas izgriež vienādus apļus. Vienu no apļiem liek uz cepamā papīra, iesmērē ar šokolādes krēmu atstājot 1cm gar malām brīvu, apsedz ar otru apli un saspiež malas kopā. Tad tieši tāpat iesmērē arī šo apli un apsedz ar pēdējo, aizspiežot kopā malas. Tad sagatavi sagriež veidojot saulīti. Pa vidu ar glāzes palīdzību izveido apli, no vidus uz malām ar asu nazi vai picas nazi kūku sagriež vienādās loksnēs. Katru pāri apgriež ap savu asi vienu otrai pretī un tad vēl vienu pusapgriezienu sastiprinot kopā malas. Kūku apsedz ar tīru dvieli un ļauj 15 min. uzrūgt.
Kūku apsmērē ar sakultu olas dzeltenumu un cep 20-25 min.