Mīklu pagatavo, kā norādīts pamatreceptē, kuru var atrast šeit. Izveltnē 4 apaļas pamatnes aptuveni 26 cm diametrā. Pamatnes liek uz ietaukotas plāts, apsmērē ar tomātu mērci tikai vienu pamatnes daļu.
No gliemenēm un tunča nolej šķidrumu. Tunci saknaiba ar dakšu. Šķiņķi iesakam izmantot jau sagrieztu - tādu kā šeit. Šķiņķi, tunci, mīdijas sakārto uz četrām picas pamatnēm. Pārkaisa ar raudeni vai baziliku, olīvām, rīvētu sieru. Pievieno ripiņās sagrieztu čili piparu. Nedaudz apslaka ar olīveļļu.
Uzmanīgi paceļ picas malas uz augšu un veidojot
zig-zaga rakstu cieši sakniebj maliņas kopā. Savienojuma vietai jābūt augšā.
Picu cep cepeškrāsnī 250 grādos 15-20 min.
Picu pasniedz siltu.