Picas
2018. gada 31. janvārī, 07:36

Rudzu miltu pica ar bietēm un zilo sieru

Rudzu milti satur vairāk kalcija un fosfora nekā kviešu milti, tāpēc tie stiprina kaulus un atjauno skrimšļu darbību. Izstrādājumus no rudzu miltiem iesaka gan diabēta slimniekiem, gan tiem, kas ievēro slaido līniju, jo milti satur tikai 305 kcal un tas skaitās zems rādītājs. Rudzu milti stimulē vielmaiņu, mazina holesterīna līmeni, uzlabo sirds un kuņģa darbību. Aizvieto daļu no miltiem ar rudzu miltiem un vienu plusiņu tu vari ievilkt par labu veselīgam dzīvesveidam.

Pagatavošana

1

Lielā bļodā ieber raugu, pievieno cukuru, silto ūdeni, samaisa un atstāj uz 15 minūtēm. Pievieno rudzu un kviešu miltus, šķipsniņu sāls, olīveļļu un iemīca mīklu. Mīca līdz mīkla kļūst viendabīga un atlīp no rokām. Bļodu apsedz ar tīru virtuves dvieli un atstāj uz 30 min.

2

Darba virsmu pārkaisa ar miltiem. Mīklu sadala divās daļās un izrullē, veidojot divas picas pamatnes. Bietes sagriež plānās šķēlēs, sieru sadrupina, sīpolu sagriež plānos gredzenos.

3

Katru pamatni iesmērē ar pesto mērci. Uz pamatnes kārto sieru, bietes šķēles un sīpolus. Cep cepeškrāsnī 230 grādos 15 minūtes. Picas izņem no cepeškrāsns, atdesē un pa virsu pārber ar rukolu, sagriež šķēlēs un uzreiz pasniedz.