Picas
2019. gada 26. oktobrī, 10:45

Mazkaloriju pica ar sieru

Itāļi apgalvo, ka pirmā pica radīta tieši Itālijā. Taču vēsturnieki ir atklājuši, ka krietni pirms itāļiem Grieķijā gatavoja apaļu maizi, kuru pirms cepšanas bagātināja ar garšvielām.Lai nu kā, pica ir iecienīta visā pasaulē. Tu šobrīd nedrīksti ēst picu? Ievēro diētu? Šo picu tu vari atļauties.

Pagatavošana

25 min
1

Bļodā sajaukt miltus, olas, biezpienu, cukura aizvietotāju, pievienot raugu un kārtīgi samaisīt. Bļodu atlikt uz 30 min. lai mīkla uzbriest. Mīklai pievienot cepamo pulveri un sāli pēc garšas, samaisīt vēlreiz.

2

Cepešpannu izklāt ar cepamo pulveri, pa vidu izlikt mīklu. Ar karotes palīdzību izsmērēt mīklu tā, lai sanāk aplis, vienlaicīgi veidojot mazliet biezākus bortiņus, apm. 1 cm.

3

Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 10 min. Izņemt no cepeškrāsns, apsmērēt ar tomātu mērci un pārkaisīt ar rīvētu sieru. Cept vēl apm. 10 min, kamēr siers izkūst. Pasniedz siltu.

4

Avots: laperla-foto.livejournal.com