Pildīti lielie gliemežvāku makaroni
foto: Shutterstock
Pildīti lielie gliemežvāku makaroni
Pastas
2025. gada 29. martā, 12:00

Pildīti lielie gliemežvāku makaroni

Makaroni, kas atgādina lielus gliemežvākus, cēlušies no Itālijas dienvidiem, un pasaulē tos pazīst kā konkiljē jeb Conchiglie.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 185 grādiem. Sagatavo cepamtrauku, kurā var cieši salikt lielos gliemežvāku makaronus.

2

Makaronus novāri saskaņā ar pamācību uz paciņas.

3

Gatavo pildījumu: pannā uzkarsē eļļu un apcep spinātus. Pierīvē ķiploku un 1 tējk. citrona miziņas. Sarīvē abu veidu sierus. Spinātus mazliet atdzesē, tad samaisi ar sieriem, muskatriekstu un sāli.

4

Gatavo mērci: uzvāri tomātu mērci kopā ar cukuru, ķiploku, raudeni un sāli.

5

Pildi gliemežvākos siera masu. Visērtāk to darīt, izmantojot konditorejas maisiņu ar platu uzgali.

6

Lej tomātu mērci cepamtraukā un liec tajā pildītos makaronus ar atvērto pusi uz augšu. Saplucini mocarellu un pārkaisi makaroniem. Liec krāsnī uz 20 minūtēm, līdz mērce uzburbuļojusi un makaroni izkarsuši. Pasniedz ar krietnu šķēli grauzdētas maizes.