Makaroni ar Boloņas mērci
Makaroni ar Boloņas mērci
Pastas
2025. gada 20. martā, 12:00

Makaroni ar Boloņas mērci

Pagatavošana

1

Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Burkānu un puravu sagriez mazos gabaliņos. Konservētos tomātus sakapā.

2

Katlā ar biezu dibenu vai dziļā pannā uzkarsē eļļu un cep dārzeņus, līdz mīksti. Pievieno liellopa gaļu un cūkgaļu. Maisot cep, līdz gaļa apcepusies. Tad pielej vīnu un karsē pāris minūtes, lai alkohols iztvaiko.

3

Liec klāt tomātu mērci, konservētos tomātus un lauru lapu. Samaisi, uzliec vāku un uz ļoti mazas uguns karsē apmēram pusotru stundu vai ilgāk, ik pa laikam apmaisot. Raugies, lai mērce visu laiku ir gana šķidra. Ja tā par daudz iztvaiko, pielej vēl buljonu.

4

Kad mērce jau gandrīz gatava, pievieno sāli, piparus vai Vidusjūras garšvielu maisījumu.

5

Vāri makaronus, kā norādīts uz iepakojuma. Kad makaroni gatavi, nokās. Liec tos uz šķīvja, pārlej ar mērci un pārkaisi ar rīvētu cieto sieru.