foto: Shutterstock
Pastas
2023. gada 3. martā, 12:00

Spageti ar tomātiem un rikotas sieru

Īsts atvasaras ēdiens, pirms atvadāmies no svaiga bazilika, tikko plūktiem tomātiem un asiem, svaigiem ķiplokiem. Lai rikotas siers nemainītu savu formu, to pievieno uz katra ēdāja šķīvja atsevišķi, ne lielajā bļodā.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Uz lēnas uguns pannā apcep ķiploku ar fenheli, kamēr abi kļūst mīksti un zeltaini.

2

Bļodā liec uz pusi vai četrās daļās sagrieztus tomātus, bazilika lapiņas un etiķi.

3

Uzvāri spageti, nokās lieko šķidrumu, pievieno bļodai ar tomātiem un labi samaisi. Pievieno fenheli un ķiploku un samaisi atkal. Rikotas sieru liec uz katra šķīvja.