Tagliatelle with meat and tomato sauce. Selective focus
Tagliatelle with meat and tomato sauce. Selective focus
Pastas
2023. gada 26. septembrī, 15:45

Makaroni ar pikantu jērgaļas ragū

Rezultāts ir lielisks!

Pagatavošana

4 porcijas
1

Uz lielas liesmas uzkarsē pietiekami lielu, piedegumdrošu pannu, kur pietiks vietas gan mērcei, gan makaroniem. Pannā ieliek malto jērgaļu un apcep to ~8 minūtes, visu laiku maisot, lai gaļa vienmērīgi izlīdzinātos un kļūtu gaišbrūna. Ar putu karoti pārceļ gaļu uz šķīvja. Nolej no pannas gandrīz visus taukus, atstājot tikai apmēram ēdamkaroti un vēlreiz uzliek pannu karsēties uz vidēji mērenas liesmas. Ieber pannā sīpolus, sēnes, sarkanos piparus un apcep ~ 5-7 minūtes līdz sēnes sāk izdalīt šķidrumu, bet sīpoli kļūst caurspīdīgi un mīksti. Pievieno ķiplokus un maisot turpina cept vēl minūti līdz no ķiplokiem sāk izdalīties aromāts. Vēlreiz uzliek uz pannas apcepto jērgaļu, pielej buljonu, pusglāzi ūdens, vīnu, kā arī pievieno tomātu mērci, tomātu pastu un rozmarīnu.

2

Neuzliekot vāku turpina sautēt vēl ~25-30 minūtes līdz mērce nedaudz sabiezē. Pielej etiķi un pasautē vēl minūti. Pagaršo, ja nepieciešams, pieber sāli un piparus. Mērci saglabā siltu, turot to uz pavisam lēnas uguns.

3

Apmēram 15 minūtes pirms mērce ir gatava, 3/4 katla pielej ar ūdeni, pieber sāli un uzvāra. Vārošā ūdenī novāra makaronus. Mērci vēlreiz sakarsē pannā uz vidējas liesmas un pievieno tai nokāstus makaronus. Visu kārtīgi samaisa. Pievieno ceturtdaļglāzes Parmezāna siera un pētersīļus un vēlreiz kārtīgi samaisa. Ēdienu pasniedz siltu..Uz galda papildus servē arī sarīvētu Parmezāna sieru