foto: Shutterstock
Sekojot instrukcijai uz paciņas, izvāri pastu. Nokās un noliec siltumā. Iezied cepamo trauku ar sviestu.
Pagatavo mērci. Pannā izkausē atlikušo sviestu un ierīvē tur arī ķiploku. Pusminūti apsautē, uzmani, lai tas nekļūst brūns. Pievieno miltus un maisi aptuveni divas minūtes. Turpinot maisīt, lēnām lej klāt pienu un uz mazas uguns karsē kādas trīs minūtes, līdz mērce uzvārās un sabiezē. Tad pievieno tai muskatriekstus, piparus, sāli, sinepes, šķiņķa gabaliņus un uzvāri. Noņem pannu no uguns un pieber 200 g kūstošā siera, izmaisi.
Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Lej mērci uz pastas, pievieno tomātiņus un samaisi. Liec pastu ar mērci sagatavotajā traukā, izlīdzini. Sajauc Parmas sieru ar palikušajiem 50 g kūstošā siera un maizes drupačām. Pārkaisi pastai un liec cepeškrāsnī. Cep aptuveni 15 minūtes, līdz mērce uzburbuļojusi un virspusīte kļuvusi zeltaini brūna.