foto: Shutterstock.com
Pastas
2022. gada 10. augustā, 12:00

Mājas makaroni ar karamelizētiem sīpoliem un sieru

Šī ēdiena noslēpums ir ilgi ceptajos sīpolos. Cepot sīpolus ūdeni var aizvietot ar alu, tad sīpoli kļūs īpaši aromātiski un tumšāk brūni.

Pagatavošana

4 porcijas
1

Uzkarsē pannā eļļu, pievieno timiānu un sagrieztu ripiņās sīpolu. Pārkaisi ar sāli un pipariem un cep zem vāka 5 min, kamēr sīpoli kļūst mīksti. Noņem vāku un apmaisot cept 25-30 min, kamēr sīpoli ir brūni. Ik pa brīdim var pieliet ūdeni, kur vārījās makaroni.

2

Pa to laiku novāri sālsūdenī makaronus, nolej karsto ūdeni un noskalo ar aukstu, lai apturētu vārīšanas procesu. Pāris karotes ūdens gan pietaupi.

3

Makaroniem pievieno sviestu, ceptus sīpolus un samaisi. Pielej ūdeni no makaroniem, lai veidojas mērcīte.

4

Pasniedzot, makaronus var pārkaisīt ar rīvētu sieru.