Tomātu mērce ar selerijām un burkāniem
foto: Shutterstock
Tomātu mērce ar selerijām un burkāniem
Mērces
Šodien 10:00

Tomātu mērce ar selerijām un burkāniem

Klasiska piedeva, kas labi garšo ne tikai pie gaļas, bet arī pie tvaicētiem dārzeņiem; to var izmantot ziešanai uz maizes un kā pildījumu picai.

Pagatavošana

1

Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un ķiplokus un pāris minūšu pasautē.

2

Pievieno tomātus, selerijas, burkānus, majorānu un lauru lapas, uzvāri un uz mazas uguns sautē pusstundu. 10 minūtes pirms beigām pielej etiķi, pieber sāli un piparus.

3

Kad mērce gatava, izņem lauru lapas.

4

Pildi burciņās, aizvāko un uzglabā aukstā pagrabā vai ledusskapī.