Boloņas mērce
foto: Rojs Maizītis
Boloņas mērce
Mērces
2025. gada 9. jūnijā, 12:00

Boloņas mērce

Raimonda Broduža recepte. Viņa versija par Itālijas slaveno mērci ir atkārtošanas vērta – garšo kā lieliem, tā maziem!Zelta padoms! Nepieciešami tomāti bez sulas, tikai mīkstums! Vislabāk tomātus izkāst un sulu, ja tā šķiet par biezu, pievienot mērcei.

Pagatavošana

1

Burkānus sagriez stienīšos, papriku – gabaliņos, sīpolus un ķiplokus sakapā. Sagrieztos dārzeņus atsevišķi apcep uz pannas.

2

Gaļu apcep atsevišķi, līdz tā vairs nav rozā.

3

Visu saliec katlā un liec sautēties. Pievieno tomātu mīkstumu, vīnu, garšvielas un sautē, līdz gatavs – aptuveni stundu.

4

Pasniedz ar spageti, vislabāk krāsainiem – lai priecīgāk un gardāk.