Tahini pasta
foto: Shutterstock
Tahini pasta
Mērces
Vakar 10:00

Tahini

Tahini pastu nevar nopirkt visos veikalos, tā ir jāmeklē. Ja izrodas atrast, tad nākas vismaz divreiz apdomāt, vai tik dārgu preci likt savā groziņā. Bet ir arī cita iespēja – pagatavot pastu pašai, jo vajag tikai blenderi, sezama sēklas un drusciņu olīveļļas. Turklāt to var pagatavot uzreiz vairāk un vismaz mēnesi uzglabāt ledusskapī.Tahini pastu var pievienot ikdienas maltītēm, desertiem un citiem kārumiem, to var likt marinādēs, salātu mērcēs, cepumu mīklā, sacepumos un humusā. Cepti kartupeļi vai dārzeņi iegūs neparasti jauku garšas niansi, ja pirms pasniegšanas tos nedaudz apslacīsi ar olīveļļu, kas sajaukta ar tahini pastu.Gatavojot pēc šīs receptes, iegūsi ½ l tahini pastas.

Pagatavošana

20 min
1

Cepškrāsnī 170 grādu karstumā grauzdē sezama sēkliņas, līdz tās viegli zeltainas (apmēram 5 minūtes). Neļauj tām sabrūnēt pārāk daudz, lai nekļūst rūgtas! Izber uz aukstas plāts un atdzesē.

2

Blendē sezama sēkliņas, līdz tām sāk izdalīties eļļa un veidojas pabieza masa.

3

Pievieno eļļu un turpini blendēt, līdz iegūsti krēmīgu, zīdainu tahini pastu. Liec to burciņā ar cieši uzskrūvējamu vāku un glabā ledusskapī.