Pārgriez paprikas uz pusēm un izņem sēklas. Liec līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 20–25 minūtes, līdz miziņa apmelnējusi un paprika mīksta. Ieliec bļodā un pārsedz ar plēvi. Kad nedaudz atdzisušas, noņem miziņu.
Koriandru, kumīnu un ķimenes uz sausas pannas mērenā temperatūrā apgrauzdē, līdz garšvielas kļuvušas ļoti aromātiskas un sākušas mazliet brūnēt. Ber piestiņā un rūpīgi samal pulverī.
Sīpolu, ķiploku un čili notīri un sīki sagriez. Lej pannā eļļu un cep tos mērenā karstumā apmēram 8 minūtes, kamēr karamelizējas. Pievieno tomātu pastu un turpini cept vēl 2 minūtes.
Liec blendera traukā papriku, garšvielas, saceptos dārzeņus, laimu sulu un smalki rīvētu miziņu, sāli un cukuru. Sablendē gludenā masā. Ja pasta šķiet par biezu, pievieno vēl mazliet olīveļļas. Ledusskapī var uzglabāt 3 nedēļas.