foto: Shutterstock
Mērces
2024. gada 14. aprīlī, 12:00

Pavasara mundruma mērce

Mērce ir lietojama uzreiz un nav paredzēta uzglabāšanai. Ja garša šķiet par asu, var pievienot vairāk krējuma un siera. Labi garšo kā piedeva dārzeņu zupām, grilētai gaļai un zivīm un arī vienkārši kopā ar vārītiem kartupeļiem.

Pagatavošana

15 min4 porcijas
1

Nomizotus ķiplokus smalki sagriez. Zaļumus, arī pavasara sīpoliņus, noskalo, rūpīgi nosusini un sakapā. Olīvas sagriez plānās šķēlītēs.

2

Dziļā traukā ieber ķiplokus, zaļumus, sieru, pievieno etiķi, krējumu un garšvielas un visu sablendē.

3

Pagaršo, pēc vajadzības pievieno vēl sāli vai citas garšvielas un iemaisi olīvas.